I un any més…. FILÍPIDES!

9 de desembre de 2021

Fa més de 2.500 anys, el soldat d’Atenes Filípides va recórrer la distància que separava les ciutats de Marató i Atenes per anunciar als grecs que havien derrotat als perses en la batalla de Marató. En aplegar a Atenes i donar la notícia va morir d’esgotament.

En conmemoració d’aquesta fita, va ser als Jocs Olimpics d’Atenes de 1896 quan eixa distància que separava ambdues ciutats de 42,195 quilòmetres va passar a ser un esport. I des de llavors, a banda de ser la prova reina en els Jocs Olimpics que es celebren cada quatre anys, moltes ciutats ho celebren anualment com a un dels mes importants esdeveniments esportius.

Moltes valencianes i valencians, des de la primera celebrada l’any 1981, ho viuen com la seua particular festa de l’esport en la qual es volca tota la gent de la ciutat i de tots els pobles del territori valencià. D’ahí que s’haja convertit en una de les millors maratons del món.

Aquest any, la data triada va ser el passat diumenge 5 de novembre i fins allà es traslladaren unes quantes de les nostres companyes del Club Multiesport El Castellet (CMEC). Hi havia moltes ganes de córrer pels carrers de València, sobretot després d’aquestos quasi dos anys de pandèmia on els corredors populars no puguerem participar l’any passat.

A les 8:15 del matí es va donar el tret d’eixida en un dia on el protagonista va ser el fort vent que bufava. Però ni això va poder amb les nostres companyes!.

En un primer grup anaven els nostres companys Pablo, Toni i Carlos que un any més han preparat la Marató amb la mateixa il·lusió de sempre. Nerviosos, però amb moltes ganes de córrer i gaudir de l’ambient dels carrers d’una ciutat que s’enllumenava amb els millors colors per a rebre a totes les participants. Després d’uns primers 10 quilòmetres on anaren junts, Pablo es va despegar un poc de Toni i Carlos i ja va ser una lluita personal de cadascú amb el transcorrer dels quilòmetres esperant a que aplegara el temut mur. Però ni això va poder amb ells i a la fi aconseguiren aplegar a meta amb un magnific resultat baixant els tres de les 3h 30m. Una gran cursa dels nostres companys!

A continuació va entrar la nostra companya Nati, que va fer una extraordinaria cursa completant els 42,195m. quedant-se molt prop de baixar de les 3h30m.

També tinguerem a la nostra incombustible Pura. Una lluitadora com les que no hi han amb 10 maratons en les seues cames i amb una sonrisa d’orella a orella durant tota la prova. Una mostra mes de que la marató es la seua distancia i que no hi ha res que puga amb ella. Aplegar a la meta amb una sonrisa i pegant bots no ho pot dir tot el món, així es la nostra companya. Enorme!

El nostre company Andreu també el tinguerem allà. Tot un motor que mai falla. Valent com molts i ja un expert en les llargues distàncies.

I finalment, la nostra Marita, que dir d’ella. Ja no queden molt qualificatius per a definir el que es, el que representa i el que sentim els que podem compartir amb ella l’afició per aquest esport. A pesar d’haver arrastrat una xicoteta lesió els últims mesos ha conseguit completar una marató mes. No hi ha res que puga amb ella. Una valenta, una lluitadora, un exemple.

Les nostres companyes han conquerit la ciutat de València i un any més…FILÍPIDES!

4304   Pablo Encarnación Martorell  3:23:38 ritme 4,53

4946   Carlos Àlvarez Tudela            3:28:11 ritme 4,59

4968   Toni Peris Varela                    3:30:35 ritme 4,59

5533   Nati Alcover Grau                   3:32:40 ritme 5,05

6315   Andreu Pons Tabernero          3:40:52 ritme 5,14

8251   Pura Noguera Mollà                3:54:41 ritme 5,36

12596 Marita Pons Pons                  5:32:52 ritme 7,54

Salut i Marató!!

Club Multiesport El Castellet (CMEC)

#Marató #València #Córrer #ClubMultiesportElCastellet #CMEC

T'AGRADARÍA UNIR-TE AL NOSTRE CLUB?

SEGUEIX-NOS A LES XARXES

Vols estar al dia en totes les novetats del club? Segueix-nos a les nostres xarxes socials

FEDERACIONS A LES QUE ESTEM ADCRITS

https://www.elcastellet.org/wp-content/uploads/2020/06/TRIATLOCV-160x160.png
https://www.elcastellet.org/wp-content/uploads/2020/06/FEMECV-160x160.png